Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

Nieuws van SHVB mei 2022

19 mei 2022, door ida van Deth, collectiebeheerder SHVB
1
/
1

                                     

Koninklijke onderscheiding voor medewerker Carolien Miete

Trouwe medewerker Carolien Miete is op 26 april 2022 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. U ziet haar hier met burgemeester Bolsius van Amersfoort, die haar zojuist de onderscheiding heeft opgespeld. Carolien is collectiemedewerker van SHVB sedert 1995; als dat nodig was heeft ze af en toe de rol van voorzitter op zich genomen. Daarnaast geeft ze al vele jaren belangeloos haar krachten aan het hospice in Hilversum, aanvankelijk als verpleegkundige, en de laatste jaren als gastvrouw.

 

Floriade 2022 te Almere

Met horten en stoten is uiteindelijk de Floriade te Almere begonnen. Ter gelegenheid daarvan is bij het verpleegkundig erfgoed op Foksdiep 2 een tafelvitrine ingericht met verpleegkundige objecten waarop bloemen te zien zijn. Zo wordt de link gelegd tussen bloemen en verpleegkunde. 

U ziet op twee foto’s: insignes, leerlingenspelden, serviesgoed, artikelen die betrekking hebben op de Emmabloem-collecte en nog veel meer. Komt dat zien!

 

 

12 mei 2022

Haga Ziekenhuis Leijenburg in Den Haag heeft besloten dit jaar veel aandacht te geven aan de Dag van de Verpleging; de afgelopen twee jaren was dat niet mogelijk. Tussen het ziekenhuis en SHVB zijn er de nodige contacten geweest met het volgende resultaat: die dag worden verpleegkundigen ontvangen in het auditorium, waar  Hugo Schalkwijk – adviseur historisch college FNI in VnVN – een bijdrage zal leveren.  

Op deze dag dag ga ik daar naartoe met tal van objecten (groot en klein) naar toe om het verpleegkundig erfgoed zichtbaar te maken.

 

 

Ik wens u allen een mooie zomer,

Ida van Deth collectiebeheerder SHVB

1
/
1