Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

Nieuws van SHVB januari 2022

18 januari 2022, door Ida van Deth, collectiebeheerder SHVB
1
/
1

 

Na dit ongebruikelijke jaar wens ik iedereen goede moed voor betere tijden in 2022: gezondheid en optimisme. Ongebruikelijk of niet, er is toch het nodige werk verzet en velen hebben de weg naar de mogelijkheden die SHVB biedt weten te vinden.

 

Openstelling en medewerkers
Het trefpunt is vanaf december 2021 gesloten en de medewerkers van SHVB hopen vurig medio januari 2022 weer aan het werk te kunnen gaan. Het team  is helaas kleiner dan voorheen omdat Christel Laval- Crutzen het werk per 1 januari 2022  gaat neerleggen en Wasim Kussaybati al sinds het najaar niet meer in Nederland woont en dus geen kleermakerswerk kan verrichten. Het team is dringend aan versterking toe!

 

Uitleendiensten
Tot de laatste dag van het werk werd er gebruik gemaakt van de uitleendiensten van SHVB.
Er is een serie over de Bijlmerramp op komst evenals een serie over Ouderenzorg. SHVB heeft beide producenten kunnen helpen aan de benodigde objecten. Een langdurige uitleen is geboden aan het onlangs geopende Zuivelmuseum te Wapenveld.

 

Schenkingen
Een geweldig aanbod is begin december 2021 binnengekomen: De vierdelige serie ‘A History of Nursing’ door Adelaide Nutting en Lavinia Dock, uitgegeven in 1935 door G. P. Putnam’s Sons. Deze serie is vrijwel niet meer te vinden, laat staan te verkrijgen. De overdracht moet nog gebeuren, maar SHVB is er zeer verheugd over.


 

Toekomstwens
Het is te hopen dat SHVB in 2022 weer een flink aantal bruisende activiteiten kan gaan ontwikkelen in samenwerking met partners van het Trefpunt.

Ida van Deth-Ruys, collectiebeheerder

1
/
1