Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

Nieuws van de Stichting Historisch Verpleegkundig Bezit Juli 2020

9 juli 2020, door webredactie NVMGNVMG
1
/
1

  

                                                                                           

 

Bezoekadres: Foksdiep 2, 8321 MK Urk

Telefoon: 06 57395653

Postadres: Zuster Spinhovenlaan 11, 3981 CR Bunnik

Email: [email protected]

Website: www.verpleegkundigerfgoed.nl

 

 

Nieuws van SHVB

 

 

Plezierige kennismaking:

Op vrijdag 26 juni is Hugo Schalkwijk naar Urk gekomen om de collectie van SHVB te zien; het was de eerste keer dat hij en ik elkaar hebben ontmoet. Hij bekleedt de volgende functie bij VnVN:

 

Hugo Schalkwijk, Adviseur Historisch College FNI.

Hierbij was ook Cecile aan de Stegge aanwezig; in februari 2020 hadden zij elkaar ontmoet in Florence tijdens het congres naar aanleiding van de 200ste geboortedag van Florence Nightingale, waar ook Petrie Roodbol en Liesbeth Hesselink met Hugo hadden kennis gemaakt. De collectie en de staat waarin deze zich bevindt maakte een positieve indruk op Hugo. Hij liet zich graag rondleiden en vroeg van alles. Het mooie toeval wilde dat op no 4 een groot aantal vrijwilligers aanwezig was en daardoor hebben we gezamenlijk daar kunnen lunchen. Mart van Lieburg gaf Hugo het woord en ook hier lijken de contacten veelbelovend. 

 

 

Aarzelend begin

Het werk komt langzaam weer op gang. De medewerkers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer laten nog even afweten, maar er is momenteel iedere week een klein ploegje aanwezig. Er wordt het nodige  geselecteerd en onder handen genomen. Bezoekers beginnen weer te komen en er worden weer aanvragen voor groepsbezoeken en uitleendiensten ingediend. De maatregelen in verband met de Corona worden nauwkeurig gevolgd; routes in de ruimten  met tape aangegeven; handgel op cruciale plaatsen, verzoek om afstand te houden hier en daar duidelijk zichtbaar opgehangen.

 

Schenking

Een prachtige schenking van een groot aantal insignes en spelden is op komst: de schenking komt uit het archief van de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart te Tilburg. (zie bovenstaande foto).

 

 

Ik wens u allen een mooie zomer, Ida van Deth-Ruys,  coördinator collectiewerk

1
/
1
Schenking van een groot aantal insignes en spelden, uit het archief van de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart te Tilburg.