Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

Kees Veenhof gaat stoppen met de administratie NVMG

25 augustus 2022, door webredactie NVMG
1
/
1

NVMG-lid Kees Veenhof ( Emeritus professor in de Medische Oncologie dr. Kees (C.H.N.) Veenhof) heeft jarenlang de NVMG ondersteund door administratieve werkzaamheden van de secretaris en penningmeester over te nemen. Recent heeft Kees aangegeven dat hij hier om gezondheidsredenen of zoals hij het zelf omschrijft ‘bij de leeftijd behorende beperkende zaken’ helaas mee moet stoppen.

 

 

Kees werkte nauwgezet en snel, was altijd bescheiden, vriendelijk en voorkomend. De ledenlijst bijhouden, betalingen die op de rekening binnenkwamen controleren, de cursus-administratie verzorgen en talloze andere taken (zoals het verwerken van alle akkoorden van leden met de privacyverklaring in kader van invoering AVG), die NVMG voor haar leden uitvoert; niets was Kees te veel. Niet zelden ontdekte Kees een onvolkomenheid of ander opvallend feit in de administratie, dat dan dankzij zijn oplettendheid snel gecorrigeerd kon worden. Als webredacteur en bestuurslid heb ik altijd met veel plezier samengewerkt met Kees. Samen konden we veel klussen razendsnel oplossen. Hoewel ik me meer richtte op de digitale omgeving en Kees meer op de ‘oude papieren’ administratie, was Kees daar altijd geïnteresseerd in de digitale tools en mogelijkheden. Op gestreamde bijeenkomsten in de coronaperiode zat Kees altijd paraat met mobiel en WhatsApp om zo nodig berichten, die bij hem binnenkwamen, door te geven aan het bestuur of de moderator achter de knoppen.

 

Op de ledenvergaderingen was Kees steevast, samen met zijn vrouw Trees van de partij. Tijdens mijn eerste kennismaking met Kees en zijn vrouw op zo’n bijeenkomst straalden zijn vriendelijkheid, innemendheid en betrokkenheid van hem af. Ook met de overgang naar onze nieuwe website in 2018 was hij steeds goed op de hoogte en kon meedenken wat vernieuwingen voor de administratie konden betekenen.
 
Niet alleen ik, het hele bestuur zal na 7,5 jaren ondersteuning Kees dan ook erg missen; zijn opgewekte accurate manier van werken en zijn persoonlijke betrokkenheid. Hopelijk gaan we Kees, en Trees, de komende ledenvergaderingen nog vaak bij de NVMG tegenkomen.
 
 
 

1
/
1