Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

De zevende Gerrit Arie Lindeboomprijs gaat naar medisch-historicus Dr Timo Bolt

18 september 2019, door NVMG webredactie
1
/
2

Afgelopen dagen ontvingen wij onderstaand persbericht en wij zijn dan ook bijzonder trots dat onze NVMG-secretaris Timo Bolt dit jaar de prestigieuze Gerrit Arie Lindeboomprijs zal ontvangen. 

 

PERSBERICHT

 

Op 20 september 2019 ontvangt de in Rotterdam werkzame medisch-historicus Timo Bolt de zevende Gerrit Arie Lindeboomprijs voor zijn bijzondere verdiensten op het terrein van de medische geschiedschrijving in Nederland.

 

De jury besloot hem voor de prijs voor te dragen vanwege zijn in 2015 uitgegeven boek

‘A doctor’s order. The Dutch case of Evidence-Based Medicine (1970-2015)’.

 

De jury constateerde dat het hier om een rijk boek gaat waarin de historie van Evidence-Based Medicine mooi en inzichtelijk wordt weergeven vanuit een veelzijdige optiek met een duidelijke boodschap voor de betekenis van Evidence-Based Medicine voor de huidige praktijk van de gezondheidszorg.

Daarbij komt dat Bolt ook in andere opzichten een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van Medische Geschiedenis in Nederland, niet alleen in publicaties, maar ook in het onderwijs en bestuurlijke functies. Juist die combinatie onderscheidde hem van de overige kandidaten die waren voorgesteld voor de prijs.

 

De Gerrit Arie Lindeboomprijs, bestaande uit een oorkonde en een geldbedrag van €10.000,- , wordt sinds 1985 eens in de vijf jaar toegekend door de Stichting Pieter van Foreest en de Stichting Historia Medicinae, als blijk van erkenning voor zeer bijzonder verdiensten op het terrein van de medische geschiedschrijving in en over Nederland en in en over Nederlandstalig België.

 

Voor verdere informatie over de toekenning van de Lindeboomprijs:

Prof Dr AC Nieuwenhuijzen Kruseman, secretaris Stichting Historia Medicinae, [email protected]

 

Wilt u graag bij de uitreiking op 20 september 2019 in Utrecht aanwezig zijn?

Dat kan!

 

U kunt zich aanmelden voor het bijwonen van deze gebeurtenis.

Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoeken van deze uitreiking, die is gekoppeld aan het symposium De toekomst van de medische geschiedenis in de Lage Landen, maar graag wel aanmelden voor deelname.

1
/
2
Dr. Timo Bolt