Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

7 juni 2022 webinar: Ruimte voor genezing. De Antwerpse medische markt tussen 1585 en 1796

19 mei 2022, door webredactie NVMG
1
/
1

Op 7 juni 2022 organiseert het Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis een webinar overĀ 

Ruimte voor genezing. De Antwerpse medische markt tussen 1585 en 1796 door Silke Geven. De lezing start om 20 uur.

 

De medische wereld was in het verleden zeer divers. Zo had iemand die in vroegmodern Antwerpen ziek werd verschillende opties. De zieke kon hulp vragen aan een familielid, priester, dokter, apotheker, barbierchirurgijn, enzovoort. Men zag genezers en medicijnen in allerlei vormen en maten.

 

Deze medische wereld is in het historisch onderzoek al op verschillende manieren in beeld gebracht, maar deze webinar richt zich op het economische aspect van de medische wereld. Genezers bevonden zich immers op een kruispunt tussen gezondheidszorg en de markt. In dit webinar wordt door Silke Geven, doctoraatsstudente verbonden aan de departementen geschiedenis en erfgoed van de Universiteit Antwerpen, de samenwerking en concurrentie tussen deze verschillende geneeskundigen, hun woon- en werkplaatsen in de stad Antwerpen en de relatie tussen geneeskundigen en de markt onder de loep genomen.

 

 

 

Voor meer informatie: https://gvag.be/lezingen/2022/ruimte-voor-genezing-de-antwerpse-medische-markt-tussen-1585-en-1796/

1
/
1