Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

23 November 2020 2e deel Online Jaarcongres Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde: Filosofie van het virus

25 oktober 2020, door webredactie NVMG
1
/
1

Het Jaarcongres Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde vindt dit jaar op twee avonden in november 2020 plaats. Het thema van de twee bijeenkomsten is Filosofie van het virus.

 

 
De uitbraak van het coronavirus houdt momenteel de hele wereld in haar greep. Honderdduizenden mensen sterven wereldwijd aan de gevolgen van covid-19. Ook in Nederland kraakt de zorg. De crisis dwingt tot acute inspanningen en maatregelen, maar confronteert ons daarbij ook met vragen en dilemma’s die om overdenking vragen. Maatschappelijk debat en filosofische reflectie komen tijdens de crisis al volop op gang en de behoefte daaraan zal na de pandemie zal alleen maar toenemen. Hoe kijken we terug? Hoe gaat het verder met de crisis? Waar kwam het virus vandaan en gaat het nog weer weg? Wat zijn de blijvende veranderingen voor zorg en samenleving?
 

Programma

 

Maandagavond 23 November 2020

van 19:25 uur tot 20:45 uur – online

 

Ethiek van schaarste
Martine de Vries (LUMC), Professor Normatieve aspecten van de Geneeskunde

 

Covid-19 in de ouderenzorg
Bert Keizer (oud) verpleeghuisarts, filosoof en schrijver

 

De eerste online bijeenkomst vond plaats op 17 november 2020.

 

Inschrijven via: filosofieengeneeskunde.nl

Inschrijven kan tot 16 november 2020. Voor VFG-leden is deelname gratis (wel nodig om tijdig aan te melden via filosofieengeneeskunde.nl). Niet-leden betalen € 10,- voor beide avonden samen.

1
/
1