Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis

15 mei 2019 Lezing Medisch Leesmuseum 2.0; Het fysieke boek in medisch-historisch onderwijs en onderzoek

25 april 2019, door webredactie NVMG
1
/
2

Op 15 mei 2019 zal prof. dr. Mart van Lieburg, emeritus-hoogleraar medische geschiedenis aan vier Nederlandse universiteiten vanaf 15.00 uur de Mr. H. Boslezing aan de Vrije Universiteit (VU) uitspreken. Mr. H. Bos was een groot aantal jaren één van de directeuren van de VU en heeft een groot deel van zijn imposante bibliotheek nagelaten aan de universiteit.

 

Prof. Van Lieburg zal tijdens de lezing met de titel Medisch Leesmuseum 2.0; Het fysieke boek in medisch-historisch onderwijs en onderzoek, spreken over het belang van het boek in een wereld die steeds meer digitaal wordt. Als er iemand recht van spreken heeft over het fysieke boek, dan is het prof. Van Lieburg: op een industrieterrein op Urk beheert hij vier loodsen, waarin een unieke hoeveelheid boeken over de medische geschiedenis ligt opgeslagen, die gesorteerd en toegankelijk gemaakt wordt door Van Lieburg zelf en door een aantal medewerkers, merendeels afkomstig uit de medische professie.

 

Datum en tijdstip van de lezing: 15 mei 2019, 14.30 uur-15.00 uur ontvangst, 15.00 uur start lezing.

 

Locatie: Hoofdgebouw Vrije Universiteit, op de eerste verdieping bij de Protestantse Theologische Universiteit in Zaal 1E-24.

 

Iedereen is welkom, de toegang is vrij. Aanmelding voor de lezing kan voor woensdag 8 mei digitaal via [email protected], dit in verband met de catering.

1
/
2
Prof.dr. Mart van Lieburg in zijn Trefpunt Medische Geschiedenis op Urk
Het Trefpunt Medische Geschiedenis op Urk